петък, 3 март 2017 г.

ЛЕСЕН И БЪРЗ ЯБЪЛКОВ ПАЙ



Продукти:
1 пакет бисквити
1 пакетче масло
4-5 обелени и настъргани ябълки
1 ч.ч. смлени орехи
3-4 яйца
1 ч.ч. брашно
2 ч.ч. захар
1 ванилия
Приготвяне:Разтопяваме маслото и го изливаме в тавичка.Натрошаваме бисквитите и ги редим в разтопеното масло.Върху тях се разстилат равномерно настърганите ябълки (може да са нарязани и на кубчета).Добавяме смлените орехи,ванилията и захарта,но само 1-та чаша,като предварително сме ги смесили и разбъркали добре.В отделен съд смесваме яйцата,брашното и другата чаша захар и бъркаме с миксер,докато се получи еднородна смес,като за кекс.Тази смес се изсипва върху останалите продукти в тавичката.Пече се в умерена фурна на 180-200 градуса.Ако е на максимална температура вътре остава сурово.След като се изпече и изстине напълно,се поръсва с пудра захар.Декорира се по желание-с плодове по избор.Може и без декорация. снимки и видео:Диди Станчева; рецептата приготви:ЖИВКО МИХАЛЕВ 

ДА ВИ Е СЛАДКО!




Няма коментари:

Публикуване на коментар