четвъртък, 2 март 2017 г.

ВКУСНИ СПАГЕТИ НА ФУРНА


реални снимки и видео:ЖИВКО МИХАЛЕВ 
рецептата приготви:ДИДИ СТАНЧЕВА

Продукти:1 пакет спагети
сол,вода,доматено пюре- 1 консерва,сирене-200-300 г. (на вкус,който колкото обича),кашкавал-100-200 г.(също,колкото обичате,но е добре да се покрие тавата),лук-1 глава,чесън-5-6 скилидки,олио,черен пипер-на вкус,магданоз-на вкус,чубрица-на вкус,може и готови подправки за спагети,1 малка щафета шпеков колбас (може и друг салам или шунка или може и без него,ако не обичате месо).Подправките се слагат на вкус.Могат да не се прибавят всички или вие да добавите други,които обичате.Но с тези,които аз използвам става много вкусно.
Приготвяне:Сваряваме спагетите във вода с 1 с.л. сол.Като са готови изсипваме водата и ги захлупваме,за да стоят топли,докато приготвим соса.
Приготвяне на соса:
Нарязваме 1 глава лук и 5-6 скилидки чесън на ситно.Слагаме тенджерата на котлона с малко олио на дъното.Добавяме лука и чесъна и ги запържваме леко,докато омекнат.Аз слагам и малко вода,за да не се запържват,а по-скоро да се сварят.Добавям ситно нарязания колбас и той,като омекне леко добавям доматеното пюре.Ако е много гъсто доливам малко вода.Котлонът се намаля,защото много пръска.Ври около 10-15 мин.,за да се получи еднородна смес.Добавят се подправките и след няколко минути се сваля от огъня.Макароните се изсипват в тава.Добавя се сиренето по желание и всичко се смесва със соса.Пече се на 180 градуса.Когато почти изври и е почти готово се настъргва отгоре кашкавала с ренде.Той също е по желание.Пече се само отгоре до образуване за желаната златиста коричка.Сервира се топло.ПРИЯТЕН АПЕТИТ!



Няма коментари:

Публикуване на коментар