В гореща вода се разтваря маята със захарта и се оставя да шупне. Сипва се в средата на пресятото брашно, добавя се топлото прясно мляко, солта, олиото и белтъка на яйцето, а жълтъка е за намазване на питката.
Замесва се меко тесто и се оставя да втаса. После се разделя на 5 части.
Три от тях се разточват на еднакви кръгове, намазват се с масло или маргарин, поръсват се с малко натрошено сирене и се нареждат един върху друг.Нарязват се на 8 триъгълника.Вземат се връхчетата от центъра и се обръщат назад.Като се навие до края се обръща така,че да се образува желаната форма.Останалите топки тесто една по една се разточват на правоъгълник, намазват се с масло и се поръсват със сирене. Навиват се всички на отделно руло.Така оформеното руло срежете на 4 цилиндъра, а всеки от тях се срязва по диагонал.
Няма коментари:
Публикуване на коментар